Receptes per a atletes: Darrell Hill i el poder de la coliflor
Consells
Aquest llançador de pes professional amb intoleràncies alimentàries "redescobreix el seu poder" amb el congee sense cereals de la xef Kia Damon.
Receptes per a atletes és una sèrie de vídeos per gaudir d'una estona a la cuina amb un xef professional i un atleta professional.
Com molts de nosaltres, Darrell Hill ha tingut un 2020 molt agitat. Et fem un resum: el seu viatge a les olimpíades es va ajornar, la lluita per la igualtat li crispa els nervis i, a sobre, últimament ha descobert que té noves intoleràncies alimentàries. Darrell es considera un apassionat del menjar i té el seu propi canal de YouTube, així que suposem que tot això no ha sigut fàcil per a ell. Per sort, la xef d'elit de Brooklyn Kia Damon sap com se sent (excepte pel tema de les olimpíades). En aquest episodi de "Receptes per a atletes", aquests nous amics cuinen un congee de coliflor que els sadollarà la fam mentre parlen sobre les coses que estimulen la seva ment. Mira el vídeo que hi ha més amunt, dona un cop d'ull a la recepta a continuació i comença a cuinar.
Ingredients per a quatre racions
- 3 cullerades de xarop d'atzavara
- 1 culleradeta i mitja de cúrcuma
- 3/4 de culleradeta de pebrot de caiena
- 1/2 tassa d'oli de colza per afegir en dos cops
- Sal i pebre negre molt al gust
- 4 cuixes de pollastre desossades i sense pell
- 1 coliflor ratllada
- 2 cullerades de mantega clarificada
- 1 peça de gingebre de 5 cm pelada i tallada a la juliana
- 4 grans d'all picats
- 2 escalunyes tallades a daus
- Salsa de peix al gust
- 1 bosseta de te verd, preferiblement d'hojitxa
- 4 unces de gírgoles de castanyer fresques tallades a rodanxes
- 1 culleradeta de goma xantana
- Oli de xili al gust
- Coriandre trossejat per guarnir
- Ceba tendra tallada fina en diagonal per guarnir
Utensilis
- Ratlladora
- Bol gran
- Paella gran
- Cullera gran
- Olla gran
- Planxa
- Pinces de cuina
- Ganivet gran
- Taula de tallar
Preparació
En un bol gran, bat l'atzavara, la cúrcuma, el pebrot de caiena, 1/4 de tassa d'oli de colza, sal i pebre negre. Afegeix les cuixes de pollastre i remena-ho tot per cobrir-les bé amb la mescla.
En una paella gran, sofregeix la coliflor a foc mitjà fins que sigui tendra. En una olla gran, fon la mantega clarificada a foc mitjà. Sofregeix el gingebre, l'all i les escalunyes fins que facin olor. Condimenta amb un pessic de sal. Afegeix la coliflor ratllada i continua sofregint 5 minuts més. Afegeix 4 tasses d'aigua i la bosseta de te, i porta la mescla a ebullició. Quan hagin passat 5 minuts, treu la bossa de te i assaona-ho tot amb una mica de salsa de peix i pebre negre.
Mentrestant, escalfa unes quantes cullerades d'oli de colza en una planxa a foc mitjà. Cuina les cuixes de pollastre a la planxa donant-los la volta a mitjan cocció fins que estiguin fetes. La duració de la cocció és aproximadament de 12 minuts, però també pots inserir un termòmetre de carn en la part més gruixuda de la cuixa: quan arribi als 165 graus Fahrenheit, la carn estarà a punt. Després, reserva les cuixes de pollastre.
Sofregeix les gírgoles amb unes quantes cullerades d'oli de colza fins que estiguin tendres. Assaona-les amb sal.
Afegeix la goma xantana a la mescla de coliflor i bat fins que la pasta sigui més consistent. Prova el congee i assaona'l al gust. Divideix la mescla en dos bols i afegeix-hi el pollastre tallat, les gírgoles, l'oli de xili, el coriandre i la ceba tendra.
Més contingut que et pot interessar
Per obtenir consells d'experts sobre nutrició, moviment, actitud, recuperació i son, dona un cop d'ull a la Nike Training Club App.
Més contingut que et pot interessar
Per obtenir consells d'experts sobre nutrició, moviment, actitud, recuperació i son, dona un cop d'ull a la Nike Training Club App.